• Početna

NAJAVA: Ansambl "Musica Viva", u Osnovnoj glazbenoj školi "Krsto Odak" Drniš (Ponedjeljak, 11.03.2024., 19:00 sati)

Eminentni zagrebački umjetnici, članovi Zagrebačke filharmonije, solisti i profesori Muzičke akademije u Zagrebu udružili su svoje umijeće i ljubav prema glazbi surađujući već dugi niz godina u ansamblu Musica Viva.

Musica Viva u svojim interpretacijama ujedinjuje visoki profesionalizam, odlično poznavanje stilskih odrednica pojedinih razdoblja, te sjajnu uigranost koja njihovu svirku čini.

Objavljeno u Najave

NAJAVA: XXI.VEČERI PASIONSKE BAŠTINE U DRNIŠU

Pučko otvoreno učilište Drniš i Župa Gospe od Ružarija pozivaju vas na tradicionalne XXI. VEČERI PASIONSKE BAŠTINE U DRNIŠU.

Kulturno-vjerska manifestacija ove godine nudi pet korizmenih programa.

Prvu večer 9. 3. (subota) otvara Mješoviti pjevački zbor "INA" iz Zagreba koji po prvi put izvode svjetsku praizvedbu - REQUIEM, koju je za njih napisao Branko Starc.

Ovaj REQUIEM je posvećen svima koji su poginuli, pogubljeni ili na bilo koji način smrtno stradali za Hrvatsku.

Ovo je prigoda da se pomolimo za sve poginule u Domovinskom ratu.

Cijeli program možete pogledati na dolje navedenom programskom listiću.

Objavljeno u Najave

Nastavi čitati

"ŠTO ĆEMO S NJOM?"

Ova predstava u duhu božićnih blagdana zaživjela je premijerom 14.12.2023. godine s početkom u 18.30 h na pozornici dvorane Glazbene škole Krste Odaka Drniš, a plod je suradnje Kazališne radionice "Mali meštar" s "Framom" Župe Gospe od Ružarja i župnikom fra Lukicom Vojkovićem. Probe su počele još u listopadu, a održavale su se u Kazališnoj dvorani Ivana Meštrovića te u župnoj kući. Suradnja je bila za nas veselje i olakotna okolnost ujedno, jer smo imali punu "logistiku" za opušten rad, no, želja naših glumaca za sudjelovanjem u predstavi dovela nas je do broja 21 – toliko smo likova trebali "osmisliti" i tako proširiti broj likova iz početnog teksta za barem tri puta, pa je za pretpostaviti da je bilo "gužve" na probama.

Početni tekst napisao je g. Goran Matić iz Metkovića, a predložio nam ga je župnik fra Lukica Vojković, pa smo ga adaptirali u varijantu prilagođenu našoj glumačkoj skupini.

Bilo je više debitantskih nastupa prilikom ove premijere, a debitirala je i glavna glumica, gđa Veronika Kosor (dipl. kateheta), vjeroučiteljica u drniškoj osnovnoj i srednjoj školi, te dobila posebno veliki pljesak publike, koji nije mimoišao ni druge članove družine.

Objavljeno u Premijere

Nastavi čitati