MALI PRINC – POVRATAK S ASTEROIDA B 612, 2022.

Predstava „Mali princ – povratak s asteroida B 612“ nastala je tijekom rada Kazališne radionice „Mali meštar“ na slobodnoj dramatizaciji romana „Mali princ“, francuskog pisca Antoinea de Saint Exuperyija. 

Predstava je vedra inscenacija vrlo poznate, ozbiljne i tužne priče o tajanstvenom dječaku s drugog planeta koji putuje svemirom tražeći odaziv na svoju potrebu za istinskom komunikacijom, ljubavlju, prijateljstvom i iskrenošću te pada na Zemlju, u Saharu, pred Pilota, jednako tako nezadovoljnog otuđenošću ljudskih bića i potom u njemu nalazi pravog prijatelja.

Kroz kombinaciju glume, fotografija, video projekcija i glazbe, našu varijantu poznatog lika najčitanijeg romana 20-og stoljeća proveli smo, za razliku od izvornog teksta, kroz različite populacije na Zemlji, kako bi donio novi zaključak u ljudima, njihovim strahovima i nadanjima, sposobnostima za prava prijateljstva te ga nagovorili – da ostane s nama!

Predstava pršti od zvukova, slika, plesa i svih ostalih izraza koji su nam nedostajali u dijeljenju s publikom za vrijeme društvostaja početak kojega nas je i prekinuo da planiranu premijeru održimo u ožujku 2020. godine, da bismo je tek krajem 2022. godine premijerno izveli.

Zvuči paradoksalnom, no imali smo dvije premijere, jednu 8.11.2022., a drugu dva dana kasnije – 10.11. Uzrok tome je dvostruka glumačka postava za različite uloge, a svi naši članovi jednako su zaslužili nastupiti pred svojom već uigranom drniškom publikom u Dvorani Ivana Meštrovića u Domu kulture.

Prilažemo ovoj objavi plakat, nastao nekoliko dana prije predstave, no najtočniji podatci o konačnoj realizaciji uloga nakon nalaze se na kazališnom listiću.

Treća izvedba predstave bila je u okviru „Noći kazališta“ 19.11.2022., te se nadamo  da ćemo je još izvoditi.

 Robertina Hrstić
voditeljica Kazališne radionice „Mali meštar“
siječanj, 2023.

PRILOŽENI DOKUMENTI:
Br. Opis datoteke Tip Veličina Preuzimanje
1. PLAKAT 252 KB
2. KAZALIŠNI LISTIĆ 115 KB

Objavljeno u Premijere